fbpx

MIG varjenje

Pri nas najdete vse za MIG varjenje in še veliko več

Smo specialisti za prodajo in distribucijo vseh vrst varilnih aparatov ter zaščitne opreme za MIG varjenje in ostale postopke dela. Ker je postopek MIG varjenja oziroma MIG/MAG varjenja eden od dveh najpomembnejših procesov varjenja – poleg elektro obločnega varjenja brezpritiska – smo pri Varikonu poskrbeli za pestro ponudbo varilnih aparatov, dodatne delovne opreme in vse vrste zaščite za vašo največjo uspešnost delovnih procesov in varnost osebja.

Pri pregledovanju ponudbe lahko tako izbirate med različnimi kategorijami izdelkov. Poleg varilnih aparatov lahko najdete avtomatske zaščitne maske, zračne plazme, gorilnike, TIG elektrode, čistilce varov, polnilce in štarterje, opremo za avtokleparje, zaščitno opremo, odsesovalne sisteme, dodajne materiale, agregate in reducirne ventile. Pri izbiri posamezne kategorije izdelkov se vam odprejo tipi izdelkov, ki so v njenem sklopu dostopni. Najprej lahko preverite oznako modela in sliko. Ob kliku na izdelek pa se vam odpre podrobnejši opis, pri čemer lahko vidite, če gre res za tak izdelke, kot ga potrebujete. Nekateri izdelki na spletni strani so na voljo, spet drugi zahtevajo, da najprej oddate povpraševanje.

 MIG varjenje s pritiskom ter ostali postopki so zahtevni, zato je treba poskrbeti, da so varilci ustrezno zavarovani, delovni prostor pa prilagojen ekstremnim pogojem. V naši ponudbi najdete tudi odsesovalne sisteme ter čistilce zraka, ki nam pomagajo ohranjati delavnico vpogojih, kjer se zagotavlja optimalna varnost in zdravje pri delu ter zagotavljajo dobre pogoje in razpoloženje v delavnici.  Ni namreč naključje, da se ravno med napornim delom, dogaja veliko poškodb in nesreč. Zagotoviti moramo, da storimo vse za preprečevanje tovrstnih neljubih dogodkov. Z našimi izdelki ste na najboljši poti k varnosti in kakovostnim delovnim pogojev, k čemur vas zavezujejo tudi predpisi. Z izkušnjami smo si pridobili zaupanje strank, saj sta nam vaša varnost in zadovoljstvo prvenstvena cilja na poti do našega uspeha. Že več kot dvajset let zagotavljamo kakovostne storitve prodaje in distribucije tisočim zadovoljnih kupcev po vsej Sloveniji in širše.

Niso nam tuji niti aparati ali pripomočki za varjenje TIG

V naši ponudbi vsakovrstnih aparatov, primernih tako za varjenje TIG kot MIG varjenje in ostale varilne postopke, najdete modele priznane nemške znamke EWM in Telwin. Med izdelki, ki jih nudimo, so aparati EWM izjemno pogosti v profesionalni uporabi, saj jih odlikuje natančnost in varčnost. Tudi modeli italijanskega proizvajalca Telwinne zaostajajo pri kakovosti izdelave in odličnosti doseženih rezultatov, se pogosteje uporabljajo za polprofesionalne namene ali v domačih delavnicah za primerljivost želene proizvodnje. Nikoli ne smemo pozabiti na delovne zaščitne obleke in opremo ter na ustrezno pripravljenost osebja. To lahko zagotovimo z mentorstvom pri postopkih varjenja TIG, MIG varjenja ali ostalega, saj je dober mentor vedno najboljši učitelj. Pri nas lahko vse naše izdelke preizkusite ter se tako prepričate o njihovi kakovosti in uporabnosti. Naši sodelavci so strokovnjaki na svojem področju ter vam radi predstavijo vse praktične in teoretične lastnosti in prednosti naših produktov. Naše dolgoletne izkušnje nam zagotavljajo konstantno zaupanje strank, zato vas vabimo, da se o naši strokovnosti prepričate sami.

Varilni aparati za TIG varjenje

Izbira tipa varilnega aparata je odvisna predvsem od namena uporabe le tega. Če kupujemo varilni aparat, ki ga imamo namen uporabiti le nekajkrat na leto, potem je mogoče najbolj primeren varilni aparat mma, v kolikor želimo opravljati bolj kvalitetne vare in nismo začetniki, potem bi bil najbolj primeren varilni aparat tig.

Varilni aparati za TIG varjenje uporabljajo netaljivo wolframovo elektrodo v inertnem plinu argonu. Varilni aparati tig oziroma varilna metoda TIG je nastala takoj po 2. svetovni vojni, a se je skozi čas neizmerno razvila. Varilni aparati za TIG varjenje pri delu zahtevajo prisotnost obeh rok, kar neizkušenim varilcem lahko povzroča težave. Med samim varjenjem je namreč v eni roki potrebno držati gorilnik, v drugi pa dodajni material. Varilne aparate za TIG varjenje odlikujejo najbolj estetski zvari po videzu. Uporaba tovrstnih varilnih aparatov pa je namenjena za obdelavo barvnih kovin in visoko legiranih jekel.

TIG varjenje poteka približno takole; s pritiskom na gumb varilne pištole se vključi argon, Wolfram in začetni varilni tok. Ko se material začne taliti, varilec sprosti pritisk. Pri tem se izključi Wolfram in začetni tok, vključi pa se nastavljeni varilni tok. Pri koncu varjenja varilec ponovno pritisne na gumb. Varilni tok se zmanjša tako, da se lažje izpolni krater v zvaru. Po sprostitvi tipke se varilni tok popolnoma izključi, pretok plina in hladilne vode se zapre šele po dokončni ohladitvi zvara in elektrode.

Pri MMA varjenju varimo z našimi kakovostnimi aparati z oplaščenimi elektrodami

MMA varjenje označuje postopek varjenja, kjer se uporabljajo oplaščene elektrode. Nekoč so v te namene uporabljali velike transformatorje, danes pa so aparati za MMA varjenje ravno tako prilagojeni času kot vsi ostali. V naši ponudbi imamo izdelke priznanih znamk Telwin inEWM, ki zagotavljajo kakovostne in hitre rezultate. Aparati so lažji in prilagodljivi kot nekdaj, zlasti pa se odlikujejo po nizki porabi energije ter več uporabnih funkcijah. Tako lahko izberete lastnosti varjenja, ki omogočajo lažji začetek varjenja in preprečujejo žarenje elektrod. V vsakem primeru pa moramo delovni prostor in varilce ustrezno zavarovati in prilagoditi delovnemu procesu. V ta namen v našem asortimanu najdete tudi avtomatske zaščitne znamke Optrel, ki zagotavljajo nemoteno dihanje in varujejo pred škodljivimi plini v ozračju. Ne podcenjujmo pomena ustrezne zaščitne in delovne opreme za zdravje naših varilcev in delovne sile, saj je od tega odvisna naša uspešnost!

Varnost mora biti pri varjenju na prvem mestu

Varjenje z varilnimi aparati vsekakor predstavlja določeno tveganje za poškodbe. Prav zato je pomembno, da se varjenja loti oseba, ki ima ustrezna znanja in izkušnje. Poleg tega pa mora biti tudi varilni aparat brezhiben. Eden izmed dejavnikov tveganja je lok, ki oddaja svetlobo in ultravijolično sevanje. To lahko poškoduje oči. Med postopkom varjenja nastajajo brizge in iskre, ki lahko opečejo kožo, v skrajnih razmerah pa lahko pride tudi do požara. Hlapi, ki nastajajo med postopkom, so lahko nevarni za vdihavanje. Vsemu temu se lahko izognemo z uporabo ustrezne opreme. Z uporabo varilne maske bomo zaščitili oči, ušesa in kožo. Prav tako so obvezne kompaktne rokavice, ki dobro zaščitijo roke. Da bi zmanjšali nevarnost hlapov, moramo prostore redno prezračevati. Tako se prostor vedno znova napolni s svežim zrakom.

Pri Vrikonu se od konkurence se ločimo prav v tem, da nam je mar za vašo varnost, zaščito. Nismo samo trgovec ampak se vsaki stranki posvetimo osebno. Pred izdelavo ponudbe se vedno prepričamo, da bo aparat (ali maska) ustrezal vašim potrebam. V naši delavnici vaš varilni aparat vedno tudi testiramo, v njej pa sicer opravljamo tudi sam servis varilnih aparatov. Varilni aparat lahko pred prevzemom preizkusite tudi sami, v primeru nakupa pa vas na vašo željo brezplačno naučimo rokovati z aparatom in različnimi materiali.

Vsi naši aparati za varjenje so podrobno predstavljeni na spletni strani

Naša spletna stran vam podaja podrobne opise vseh različnih aparatov za varjenje in ostalih izdelkov iz naše pestre ponudbe. Izberite med že omenjenimi svetovno priznanimi znamkami EWM in Telwin ter si podrobno preberite lastnosti vsakega, da boste lažje izbrali pravega. Naši sodelavci so vam na voljo z nasveti in praktičnimi predstavitvami, zato ne čakajte in se nam oglasite. V naših prostorih si oglejte in preizkusite tudi ostale izdelke: avtomatske zaščitne maske, gorilnike in TIG elektrode, čistilce varov ter polnilce in štarterje. Nudimo tudi celovito opremo za avto kleparje različne kakovostne gorilnike in osesovalne sisteme, ki vam zagotavljajo varnost in ustreznost delovanih prostorov. Smo tudi specialisti za zaščitno opremo, ki vam jo zagotovimo po najbolj ugodnih pogojih, enako kakor vse vrste dodajnih materialov in agregatov, ki v nobeni resni delavnici ne smejo manjkati. Vemo namreč, da je varjenje kljub tehničnemu napredku še vedno izjemno naporen deloven proces, ki zahteva veliko znanja, izkušenj inmotivacije.

Oglasite se nam preko internetne strani, elektronske pošte ali po telefonu. Našli bomo pravi izdelek za vas ter vam podrobno svetovali. Oseben pristop je tisto, kar nas loči od konkurence, saj se vam vedno posvetimo s srcem in prisluhnemo vašemu problemu. Niti dva nista enaka, zato se vedno trudimo, da vam predlagamo osebno in prilagojeno rešitev, kar stranke pri nas najbolj cenijo. Ker lahko vse produkte za MIG varjenje in ostalo preizkusite tudi v praksi, ni nevarnosti, da bi svojo izbiro kadar koli obžalovali.

Na kratko o zgodovini podjetja

Podjetje Varikon se lahko sicer pohvali z bogatimi izkušnjami na področju, na katerem deluje. Prve izkušnje so se namreč začele pridobivati že pred 30 leti. Najprej je bilo leta 1995 ustanovljeno podjetje Elektroservis Marko Končan s.p. Ker pa je poslovanje z leti postalo čedalje bolj obsežno, je prišlo leta 2006 do preoblikovanje podjetja v Varikon d.o.o.

Vse skupaj se je začelo v garažnih prostorih. Vendar pa je v prihodnjih letih iz tega nastal moderen servis s poslovnim prostorom površine 700 m2. Pri podjetju nam je bilo vedno najbolj pomembno, da skrbimo za dobro usposobljenost naših serviserjev, hkrati pa se lahko pohvalimo z zelo kratkim odzivnim časom tako na terenu, kot tudi v delavnici. Zavedamo se, da postaja delo varilcev zaradi novih materialov čedlaje bolj zahtevno. Posledično je potrebna raba najboljših aparatov. V prihodnje bomo v našem demonstracijskem centru organizirali različna izobraževanja in izpopolnjevanja za varilce. Ti bodo tako deležni novih znanj, ki jim jih bodo podali varilski tehnologi in strokovnjaki za dodajanje materialov.

V naši ponudbi lahko najdete izdelke različnih dobaviteljev. Pri odločitvi, s kom skleniti sodelovanje, nam je vedno na prvem mestu kakovost ponujenih izdelkov. Naj torej naštejemo nekaj podjetij, ki jih zastopamo: EWM, Thermal Dynamics, Telwin, Optrel, Reuter, OxyTurbo, Iskra varjenje, New Coir, AS, TPJ, Victor Technologies in ostali.

Na prvem mestu nam je zadovoljstvo naših strank. Nudimo jim najboljše izdelke, hkrati pa smo jim vedno na voljo, če imajo dodana vprašanja oziroma če si želijo svetovanja pri nakupu izdelkov. Ker izvajamo tudi servis in predelavo izdelkov, se to kaže še v toliko večji fleksibilnosti in možnosti, da se strankinim željam v celoti prilagodimo. Tako vedno težimo k temu, da najdemo rešitev, ki je najbolj skladna z njenimi željami. Kontaktirajte nas in se prepričajte sami!