fbpx

Varilni aparat MIG MAG | Odlični TIG varilni aparati

Varilni aparat MIG MAG, TIG varilni aparat, naprave za točkovno in orbitalno varjenje – kakšnega potrebujete vi? Če niste povsem prepričani, se morate oglasiti na našem naslovu, kjer vam bomo poleg bogate ponudbe izdelkov, nudili tudi strokovno svetovanje in vas usmerili k pravemu nakupu. Prodaja varilnih aparatov pa ni vse, kar vam nudimo. Koristite lahko tudi naš kakovosten in hitri servis varilnih aparatov, v garancijskem in izvengarancijskem roku.

Smo namreč pooblaščeni serviser tudi za zračne plazme, naprave za točkovno varjenje, za čiščenje varov, polnilce – starterje…, različnih, svetovno priznanih proizvajalcev, kot so podjetja EWM, Fronius, Thermal Dynamics, Telwin, Hypertherm in Iskra. Servisiramo pa tudi naprave ostalih proizvajalcev (Uljanik, Esab, Merkle, Migatronic, Cebora in mnoge druge). Poleg servisa pa vas lahko naučimo tudi rokovanja in upravljanja z različnimi aparati.

Če niste prepričani, da smo pravi za vas, vam svetujemo, da poiščete priporočila in zberete informacije o našem delu. Povprašajte prijatelje, znance, sodelavce in ostale, ki imajo izkušnje z varjenjem, preverite na spletu kjer boste našli ocene ljudi, ki so že preizkusili naše storitve, na naši spletni strani lahko izveste, da imamo vse potrebne certifikate in licenco za popravila.

Da se boste prepričali tudi o konkurenčnosti naših cen, pridobite več ponudb različnih izvajalcev in primerjajte cene storitev. Lahko se pohvalimo, da smo kot servis varilnih aparatov zbrali ogromno izkušenj, smo predani delu in natančni ter se vedno držimo dogovorjenih rokov. Prepričani smo, da boste z našimi storitvami zadovoljni enako, kot z našo ponudbo naprav.

Varilni aparat MIG MAGVarilni aparat MIG MAG za varjenje po MIG in MAG postopku

V našem podjetju vam je na voljo vse za varjenje in rezanje na enem mestu. Na področju prodaje in servisiranja varilne in rezalne tehnike imamo več kot 25 let izkušenj in smo servis z najdaljšo tradicijo na področju popravila in obnavljanja varilnih aparatov v Sloveniji. Naša ponudba zajema visokokakovostne naprave priznanih proizvajalcev, med katere smo uvrstili tudi varilni aparat MIG MAG za varjenje v zaščiti plinov.

EWM naprave spadajo med boljše od vseh, s katerimi želite izvajati delo po MIG ali MAG postopku. Varilni aparat MIG MAG je torej namenjen za spajanje kovin po dveh različnih postopkih. Gre za eno najbolj produktivnih in ekonomičnih naprav, ki je zaradi svoje univerzalnosti tudi najpogosteje uporabljena v industriji in v domačih delavnicah. Ker je naprava univerzalna, je z njo mogoče spajati tako tanke kot debelejše materiale.

Varjenje po MIG postopku poteka z zaščitnim inertnim plinom, ki zaščiti talino pred oksidacijo in kontaminacijo in je namenjeno spajanju jekla, nerjavnega jekla, aluminija in barvnih kovin. Zaščitni plin bo ustvaril oblok okoli varilnega območja in poskrbel za trden in čist spoj. Bistveno je, da se pred začetkom dela poskrbi, da je material dobro očiščen maščob, rje in drugih nečistoč, saj bi te vplivale na kakovost vara.

Varilni aparat MIG MAGNaslednji korak je pravilna nastavitev aparata, ki vključuje izbiro prave napetosti, varilnega toka, vrsto zaščitnega plina in hitrost dovajanja žice. Le-ta se dovaja iz varilne pištole, pri tem pa je treba polagati pozornost na hitrost dovajanja, da je spoj lep in enakomeren ter brez napak.

Isto napravo je mogoče uporabiti tudi za MAG postopek, kjer se zaščita izvaja z z aktivnim plinom (običajno je to Argon, CO2 ali mešanica obeh). Ta je namenjen spajanju vseh vrst konstrukcijskih jekel, zato varilni aparat MIG MAG nenadomestljiv tudi v težki industriji. Tako kot pri prejšnjem, je tudi pri tem postopku treba poskrbeti za čistočo materiala, nastaviti pravi varilni tok, napetost in hitrost dovajanja žice, vse to pa se prilagodi glede na material, ki ga boste obdelovali.

Po končanju del je (ne glede na to, za kateri postopek ste uporabili varilni aparat MIG MAG), treba pregledati izdelek in preveriti kakovost spoja. Ta ne sme imeti vdolbin, razpok, ali drugih nepravilnosti, saj bo le tako trden in trajen. Po potrebi je mogoče var pobrusiti in spolirati.

TIG varilni aparatTIG varilni aparat za varjenje po TIG postopku

Poleg varilnih aparatov MIG MAG smo v prodajni program uvrstili tudi TIG varilni aparat za varjenje po TIG postopku. Gre za različico elektroobločnega varjenja, kjer uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja. Var pred atmosferskim onesnaženjem zaščitimo z zaščitnim plinom (navadno so to žlahtni interni plini). Ta aparat se največkrat uporablja za varjenje tankega nerjavnega jekla, pa tudi aluminijevih, magnezijevih in bakrovih zlitin, medenine, titana in drugih visokokakovostnih materialov.

TIG varilni aparat daje vrhunske rezultate, saj omogoča zelo kakovostno, natančno in estetsko varjenje. Zaradi svojih sposobnosti, se uporablja pri proizvodnji medicinske opreme, v prehrambni in avtomobilski industriji…, skratka povsod, kjer so zahtevani čisti in brezhibni rezultati.

TIG varilni aparat omogoča natančen nadzor nad talino, delo pa se izvaja s tanko varilno žico, ki zmanjšuje količino dodatnega materiala. Za ta postopek je potrebnega kar nekaj znanja in izkušenj, saj je treba natančno nadzorovati tako električni lok, kot dodajanje materiala, zato ga priporočamo izkušenim varilcem.

Servis varilnih aparatovServis varilnih aparatov s tradicijo

EWM varilne aparate in ostale aparate servisiramo na sedežu podjetja in po celi Sloveniji, prav tako pa tudi druge servise po deželi zalagamo s potrošnimi deli in materialom. Servis opravljamo v garancijskem pa tudi izvengarancijskem roku. Zavedamo se, da le ustrezen servis in primerno vzdrževanje zagotovita vašemu varilnemu aparatu dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje.

Servis varilnih aparatov