fbpx

Varjenje

Varjenje mig mag, tig in mma z najboljšimi aparati za varjenje

Varjenje je spajanje dveh ali več delov nekega materiala v celoto, ki ga dosežemo s toploto ali pritiskom ali pa v kombinacij. Pri tem lahko ali pa ne dodajamo material. Obstajajo različne vrste varjenja oziroma različni postopki varjenja. Poznamo mig mag, tig, mma varjenje itd. Za prav vse postopke pa je pomembno, da je aparat za varjenje ustrezen, kakovosten in trpežen. Zanesljivo delovanja aparata je odvisno od kakovosti, pa tudi od vzdrževanja. Zato je servis varilnih aparatov izredno pomembnem za brezhibno delovanje in dobre rezultate dela. Prodaja varilnih aparatov priznanih znamk, kot so na primer EWM varilni aparati, in kakovosten, strokoven in hiter servis – vse to vam ponujamo v našem podjetju. Na področju varilnih aparatov in servisa imamo več kot 20 let izkušenj in lahko vas naučimo tudi, kako rokovati z varilnim aparatom.

Varjenje

Mig mag varjenje s kakovostnim varilnim aparatom

Mig mag varjenje spada med najpogosteje uporabljene postopke varjenja v industriji. Je zelo produktiven in ekonomičen ter univerzalen, zato je primeren za varjenje aluminija in drugih tankih pločevin, pa tudi bolj debelih materialov. Mig postopek poteka v zaščiti z internim plinom in je primeren za varjenje aluminija, barvnih kovin in nerjavnega jekla, medtem ko poteka mag postopek v zaščiti z aktivnim plinom in se uporablja za varjenje vseh vrst konstrukcijskih jekel. Naša ponudba zajema najboljše aparate za varjenje po mig mag postopku.

Potrebujete varilni aparat za delo po tig postopku?

Postopki varjenja se med seboj razlikujejo in za varjenje različnih materialov uporabljamo različne varilne aparate. Tig varjenje zahteva tig varilni aparat. Pri tovrstnem postopku uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja, za zaščito pred oksidacijo pa uporabljamo interne pline. Tig postopek se največkrat uporablja za delo s tankim nerjavnim jeklom, aluminijevimi, bakrovimi in magnezijevimi zlitinami. V primerjavi z mig mag varjenjem omogoča bolj močne in bolj kakovostne zvare, je pa tudi bolj zapleten in bistveno počasnejši kot ostali postopki.

Na voljo so tako DC kot AC/DC varilni izbori, ki se prilagajajo specifičnim zahtevam vašega projekta. AC/DC varilni izvori so še posebej primerni za varjenje aluminija in magnezija, saj omogočajo optimalno upravljanje toka in temperature. Po drugi strani pa so DC varilni izvori izjemno vsestranski in omogočajo varjenje vseh ostalih kovin s TIG varilnim aparatom.

Pri podjetju Varikon d. o. o. smo predani zagotavljanju vrhunskih varilnih rešitev, ki odražajo visoko kakovost in naprednost na področju varjenja. Z našimi TIG varilnimi aparati boste kos izzivom različnih projektov, pri čemer boste dosegli izjemne rezultate v natančnosti, čistosti in trdnosti zvarov.

 

Migmag varjenje

Ostala ponudba varilnih aparatov

V naši ponudbi imamo tudi aparat za varjenje po mma postopku. Gre za obliko ročnega obločnega varjenja, pri katerem se uporablja oplaščena odtaljiva elektroda. Omenjen postopek spada med najbolj pogoste in najbolj razširjene metode varjenja aluminija, ki pred drugimi postopki prevladuje predvsem na področju popravljanja in vzdrževanja. Najbolj pogosto se mma varjenje uporablja pri varjenju jeklenih konstrukcij in v industrijski proizvodnji. Z mma varilnimi aparati lahko poleg jekla varimo tudi aluminijaste, nikljeve in bakrene zlitine ter sivo litino.