fbpx

Bližje. Dlje.

Švicarsko podjetje Optrel je nedavno razširilo ponudbo svojih samozatemnilnih zaščitnih varilnih mask. Obstoječa maska Panoramaxx se je sedaj preimenovala v Panoramaxx 2.5, pridružili pa sta se ji še Panoramaxx CLT (hibrid z Optrel Crystal 2.0) ter Panoramaxx Quattro (hibrid z Optrel e684).

Nova serija Panoramaxx mask

Nosni izrez spremeni vse.

Nos je nedvomno eden naših najpomembnejših organov in popelje naša čutila v peto dimenzijo. Ko pa gre za povečanje vidnega polja varilca in da je samozatemnilni filter hkrati ergonomsko optimalen ter postavljen bližje očem, nas ovira nos.
Tako so pri Optrelu vse običaje vrgli čez krov in si drznili tehnološki prestop, da ima zaslon izrez za nos. Rezultat je impresiven. Več kot 600% povečanje vidnega polja brez povečanja teže in oblike varilne čelade. Praktična dodatna prednost je, da zaradi ločitve od ustnega dela na zaslon ne dihate več in tako preprečujete, da bi se steklo zamazalo.
Njihov pragmatični pristop je tako nov in inovativen, da je bilo zanj podeljenih več patentov – kar zagotavlja njegovo edinstvenost.

Panoramaxx elektronika

Optrel panoramaxx kot sistem za osebno asistenco.

Vsi člani serije panoramaxx so poleg velikega vidnega polja in kristalno jasne optike, ki tvorijo dejanski sistem pomoči, opremljeni z najnovejšo digitalno elektroniko. Patentirani tehnologiji Shadetronic in Fadetronic v kombinaciji s 5-točkovnim senzorskim sistemom in konceptom polnjenja energije (akumulatorja) so glavni elementi.

Varilcem omogočajo, da se osredotočijo na svoje delo in jim omogočajo nemoteno delo. To ima za posledico kakovost in učinkovitost. Zahvaljujoč ergonomski zasnovi popolnoma prilegajočega se naglavnega mehanizma Optrel lsoFit® so panoramaxx maske lahke kot pero in ne povzročajo utrujenosti. Vse varilne čelade panoramaxx so zelo robustne pri najmanjši teži in ščitijo uporabnike pred zunanjimi mehanskimi vplivi, kot so delci visoke hitrosti, ki udarijo čelado s hitrostjo do 120 m / s. Zahvaljujoč načinu brušenja, ki ga je mogoče enostavno upravljati od zunaj in neprimerljivemu videzu je celo brušenje bolj zabavno.

 

shadetronic logo ShadeTronic®

Patentirana tehnologija Optrel ShadeTronic® samodejno prilagodi stopnjo zaščite spreminjajočim se svetlobnim pogojem varilnega obloka. To varilcem omogoča nemoteno delo.
Natančen senzor Shadetronic neprekinjeno meri intenzivnost svetlobe varilnega obloka in popolnoma samodejno uravnava zaščito pred bleščanjem od stopnje zatemnitve 4 do stopnje zatemnitve 13.

 

Fadetronic logo

FadeTronic

S patentirano Optrel Fadetronic tehnologijo lahko odpiranje varilnega filtra po varjenju brezstopenjsko prilagajamo. Neprijeten naknadni sij izgine – še posebej pri aplikacijah z visokimi tokovi. Utrujenost oči se znatno zmanjša zaradi gladkega odpiranja filtra in s tem prilagajanja očesu.

 

 

re-charge logo

re-charge

Edinstven in okolju prijazen koncept energije za ponovno polnjenje Optrel zagotavlja, da imajo naglavne varilne maske vedno dovolj energije. Zahvaljujoč najnovejši solarni tehnologiji se litij-polimerna baterija, ki jo je mogoče ponovno napolniti, polni bodisi z varilno svetlobo bodisi s svetlobo okolice. Poleg tega lahko akumulator preko mikro-USB kable napolnite tudi s katerim koli polnilnikom USB. Naporna menjava baterij ni več potrebna in tudi okolje je s tem bolj zaščiteno.

 

5 senzorjev logo

5-točkovno zaznavanje

Optrel 5-točkovni sistem zaznavanja, integrirano v serijo panoramaxx, je inteligentno krmiljenje senzorja s petimi senzorji. Prefinjena programska oprema in pametno pozicioniranje štirih senzorjev na vogalih in enega senzorja v zgornjem središču zagotavlja popoln vklop in izklop samozatemnilnega varilskega filtra, tudi v najtežjih svetlobnih pogojih in v omejenih položajih, pa tudi trajno prilagajanje nivoja teme (Shadetronic ®, patentirano) med varjenjem.

 

način brušenja logo

Način brušenja

Tako kot večina varilnih čelad Optrel imajo tudi izdelki iz serije panoramaxx način brušenja. Z njim lahko udobno upravljate zunaj s pomočjo robustne in dobro zaščitene tipke. Ko je fukcija brušenja aktivirana, ostane samozatemnilni filter deaktiviran, kar zagotavlja brezhibno brušenje. S pritiskom na isti gumb je samozatemnilni filter takoj spet pripravljen za varilna dela. Vaša varilna čelada Optrel postane prava večnamenska varnostna naprava za delo.

 

Optrel IsoFit® naglavni mehanizem

Revolucionaren naglavni mehanizem za maksimalno individualno udobje – popolnoma se prilega!

Vse maske Panoramaxx serije so standardno opremljene z novim naglavnim mehanizmom.

Isofit naglavni mehanizemIsofit naglavni mehanizem - pogled od spodaj

Isofit naglavni mehanizem - pogled od zadaj

 

 

 

 

 

 

 

Uporaba novega naglavnega mehanizma je možna z vsemi Optrel maskami (tudi predhodnimi).

Prilagojena popolnost

Udobje nošenja pozitivno vpliva na zdravje in uspešnost vsakega posameznega delavca. To nekaj, kar stranke Optrel vedo že leta. Naglavni mehanizmi so osrednji priključek med moškim in njegovo čelado. Zato naglavni mehanizmi igrajo osrednjo vlogo na področju udobja in ergonomije.

Zdaj so inženirji Optrel postavili novo merilo z vsemi novimi naglavnimi mehanizmi IsoFit®. To je edini izdelek na svetu, ki je po širini, dolžini in višini prilagodljiv poljubni obliki glave – 3-dimenzionalni. Zato se nam zdi, da se popolnoma prilega.

Kar se je zdelo nemogoče, reši genialna konstrukcija, ki prvič sploh uporablja sistem za vgradnjo obloge. Ta povezuje dvoslojno konstrukcijo z dvema stabilizatorjema na čelni in hrbtni strani.

Notranji sloj in stabilizatorji so opremljeni z izjemno udobnimi trikotnimi tekstilnimi blazinicami. Z vsakim obračanjem mikro nastavljivega vrtljivega kolesa se notranji sloj in stabilizatorji udobno stisnejo na glavo uporabnika.

Zunanja plast hkrati ostane popolnoma stabilna in zagotavlja popolno pozicioniranje tudi v ekstremnih delovnih položajih, kar je bila do danes nerešena težava z vsemi ergonomskimi naglavnimi mehanizmi.

Rezultat je še nikoli videno udobje nošenja.

Isofit naglavni mehanizem - pogled od spodaj

Kombinira se z vsako Optrel masko.

IsoFit® je prilagojen v le nekaj sekundah in ustreza vsaki velikosti glave, vse od S do XL. Hitro ga je mogoče tudi demontirati, očistiti z milom in toplo vodo ter ponovno zmontirati v samo nekaj sekundah.

Novi naglavni mehanizmi Optrel IsoFit® se lahko kombinira z vsemi maskami za varjenje in brušenje Optrel.