fbpx
01 75 00 130 041 633 878

Varilni aparati akcijaVarilni aparati tig nudijo možnosti različnih vrst varjenja

V našem prodajnem programu imamo različne vrste varilnih aparatov za različne vrste varjenja. Nudimo razne mma varilne aparate, mig mag varilne aparate, tig varilne aparate, varilne aparate za točkovno in orbitalno varjenje, mikroplazme in aparate za varjenje vijakov. Našo pestro ponudbo si lahko ogledate v našem poslovnem prostoru, kjer imamo tudi servisno delavnico. Z veseljem vam bomo pomagali pri odločitvi in nakupu varilnega aparata za vaše potrebe. V naši ponudbi boste našli tig in CO₂ varilne aparate v akciji.

V našem prodajnem programu imamo veliko vrst tig varilnih aparatov

Varilni aparati tig delujejo s pomočjo netopljive volframove elektrode in invertnega plina. Invertni plin hladi elektrodo in preprečuje atmosfersko onesnaženje oziroma oksidacijo zvara. Najpogosteje se za tig varilne aparate uporablja plin argon. Postopek tig varjenja poteka tako, da varilec simultano upravlja z gorilnikom in dodajnim materialom. Dodajni material mora biti čimbolj podoben varjencu. Le tako je zagotovljena najboljša kvaliteta in vzdržljivost zvara. Varjenje s tig postopkom je zahtevno, opravljeno mora biti natančno za dobro kvaliteto vara. Varilni aparati tig se uporabljajo za varjenje na mestih, kjer je pomemben estetski videz vara oziroma za varjenje tankih materialov. Najpogosteje se tig varjenje uporablja za varjenje aluminija, magnezija in ostalih barvnih pločevin. Tig varilni aparati se največkrat uporabljajo v letalski in vesoljski industriji zaradi vzdržljivosti zvarov. Varilni aparat tig nudi varjenje z enosmernim tokom in izmeničnim tokom. Tig varjenje z izmeničnim tokom je primerno za uporabo pri materialih kot sta aluminij in magnezij, tig varjenje z enosmernim tokom pa je primerno za vse ostale barvne kovine. Varilni aparati tig omogočajo tudi obločno varjenje kar jih naredi zelo vsestranske. Ker je pri varilnih aparatih tig zelo pomembna kvaliteta zvara, obstaja nekaj načinov za izboljšanje kvalitete. S povečanjem taljivosti dodajnega materiala, se poveča produktivnost. To storimo tako, da namesto hladne varilne žice uporabljamo vročo varilno žico. Izbira pravega zaščitnega plina odloča o globini zvara in spajanju materialov. Če argonu dodamo vodik ali helij, se globina zvara poveča.

Varilni aparati tig nakupNajbolj je razširjena uporaba mig mag varilnih aparatov

Varilni aparati mig mag, katerih uporaba je najbolj razširjena, za svoje delovanje uporabljajo gorilnik z neoplaščeno žico in zaščitnim invertnim ali aktivnim plinom. Če se pri varjenju mig uporablja inertni plin argon, se obdelujejo lahke kovine. V primeru uporabe mešanice argona in kisika pa se mig varjenje uporablja pri obdelavi nerjavečega in legiranega jekla. Postopek mag zahteva uporabo aktivnega plina, ki je mešanica argona, kisika in CO₂. Uporablja se za obdelavo navadnega in nizkolegiranega jekla ter lahkih kovin in zlitin. Varilni aparati mig mag nudijo tudi možnost pulznega varjenja.

Naši partnerji

01 75 00 130 041 633 878