fbpx

Zaščitna oprema za varjenje

Zaščitna oprema je osnoven delovni pogoj pri varjenju, saj omogoča varne delovne razmere in udobje delavca, pa tudi zagotavlja varnost opreme. V tem pogledu je nepogrešljiva in ji moramo nameniti veliko pozornosti še preden začnemo načrtovati delovni proces. V podjetju Varikon se ukvarjamo s prodajo zaščitne opreme in ostalih izdelkov za varjenje, ki so izjemno visoke kakovosti in izhajajo od svetovno priznanih proizvajalcev. Ne nasedajte ponaredkom in si zagotovite varnost in udobje pri delu z našimi izdelki zaščitne opreme, med katerimi najdete avtomatske zaščitne maske, rute, varilne odeje, varilske rokavice in zaščitna oblačila. Naša tradicija sega že skoraj petindvajset let nazaj, ko smo začeli z dejavnostjo prodaje in servisiranja varilnih aparatov, ki smo ji zvesti še danes. Tradicija in načela našega dela, kjer vedno v ospredje postavljamo kakovost in osebni pristop, nam zagotavljajo zaupanje strank in zvestih kupcev že desetletja. Skupaj s partnerji sledimo najvišjim standardom kakovosti ter si vedno prizadevamo za najbolj napredne rešitve ob upoštevanju stroškovne učinkovitosti. Zato izbiramo poslovne partnerje, ki jih odlikuje ne le najvišja kakovosti, ampak tudi usmerjenost v razvoj. Tehnološki in delovni procesi se namreč spreminjajo in sodobne družbe stojimo pred izzivi digitalizacije procesa dela. Če iščete podjetje, ki prodaja zaščitno opremo visoke kakovosti, si oglejte našo ponudbo, kjer boste našli opremo za vsakogar. Z našimi izdelki zaščitne opreme in ostalimi si že danes zagotovite pripravljenost na delo za jutri. Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo na spletu ali se nam osebno oglasite!

Avtomatska zaščitna maska Optrel je vrhunska tehnološka novost na našem tržišču

Avtomatska zaščitna maska Optrel je izdelek vrhunske kakovosti in dovršenosti. Mimo so časi, ko ste morali pri varjenju skrbeti zaradi obrabe oči, saj danes obstajajo na trgu izjemno kakovostne rešitve zaščitne opreme, med katerimi prednjači ta švicarska znamka. Avtomatska zaščitna maska Optrel zagotavlja zaščito oči z uporabo sodobnih tehnologij in elektronskih sistemov. Med njimi je tudi avtomatski temnilni filter, ki je sestavljen iz ekranov tekočih kristalov, elektronskih delcev, solarnih celic – baterij ter filtra za UV žarke. Ta filter je del avtomatske zaščitne maske Optrel in se samodejno zatemni. V naši ponudbi najdete tudi zaščitno opremo drugih proizvajalcev, zaščitne maske EWM, Speedglas ter Balder. Elektronske varilske ščite Telwin vam priporočamo za domačo uporabo ter vzdrževalna dela.

Ne tvegajte pri zaščitni opremi za varilce, zdravje je na prvem mestu

Zaščitna oprema za varilce je predpogoj za ustrezne delovne razmere. K njeni uporabi nas zavezujejo predpisi ter želja po čim bolj produktivnem delovnem procesu. Veliko je odvisno od zdravja in dobrega počutja vašega osebja, zato izberite zaščitno opremo priznanih svetovnih proizvajalcev iz naše ponudbe. Procesi varjenja so namreč izjemno kompleksni in pri njih se v zrak sproščajo delci in plini, ki lahko ogrožajo zdravje delavcev in ostalih, kar lahko ima takojšnji, pa tudi dolgoročni učinek. Optrel, švicarsko podjetje, ki proizvaja tehnološko napredno zaščitno opremo za varilce, je za obvladovanje teh težavnih razmer razvilo zaščito pri dihanju, ki deluje v obliki filtra. Uvrščamo jo v najvišji razred zaščite, zato je primerna za profesionalno uporabo, najvišje pa jo uvrščajo tudi na lestvici varnosti. Ta zaščita izjemno dobro in zanesljivo varuje pred dimom, izpusti in prahom, deluje pa na osnovi integrirane samodejne kontrole pretoka zraka, ki je del sistema. Ta izjemno tehnološko razvit kos zaščitne opreme se lahko nadgradi z različnimi vonji v pretoku svežega zraka in vam omogoča, da zadihate v gorskem vetrcu oziroma prek filtra, ki ga posnema. S tem bo delovni proces ne le bolj varen in manj škodljiv za zdravje, temveč tudi bolj prijeten in lažji.

Čiščenje zraka v prostoru pa zagotavljajo tudi odsesovalne naprave naprave nemškega proizvajalca Kemper. So različnih velikosti in zmogljivosti ter vam pomagajo pri čiščenju zraka v različnih prostorih. Delujejo po principu vgrajenega vakuuma ter se lahko premikajo med različnimi delovišči. Primerne so denimo za uporabo z odsesavanjem gorilnika, velikokrat pa delujejo avtomatsko ter omogočajo zamenjavo filtra brez kontaminacije. Zaradi tega so te rešitve zaščitne opreme varčne in prilagodljive, kar je v današnjem delu izjemno pomembno.

V naši ponudbi najdete tudi varilske rokavice in varilske jakne priznanih znamk

Poleg kakovosti zraka pa med zaščitno opreme ne gre zanemariti zaščitnih oblačil. V Varikonu sodelujemo z znanimi izdelovalci varilskih rokavic, ki jih najdete tudi na naši spletni strani. Med njimi so varilske rokavice znamke Weldas. Narejene so iz telečjega usnja in imajo ojačan palec ter brezšivni kazalec. To omogoča, da si lahko lažje podajate TIG žice, odlikuje pa jih tudi najvišja kakovost izdelave in raven varnosti. Priporočamo tudi varilske jakne istega proizvajalca, ki so različnih barv in zavirajo širjenje ognja. Možno jih je kombinirati z varilnimi predpasniki, narejene pa so iz ognjevarnih materialov.

Na naši spletni strani najdete celovito ponudbo našega podjetja. Vabimo vas, da se nam oglasite in nam opišete svoje zahteve. Delamo po osebnem principu in vas bomo zelo radi sprejeli v naših prostorih, kjer lahko v naših delavnicah preizkusite izdelke. Oglasite se nam osebno, preko telefona ali elektronske pošte in zagotovite zgolj najboljše za svoje delavce in delovne procese.