fbpx

Varilni aparat za aluminij je vsestranski, učinkovit in varen za uporabo

Varilni aparat za aluminij je prava izbira pri varjenju aluminija, ki je zelo lahek in vsestranski material. Posebne značilnosti aluminija so izziv, ki terja namensko prilagojeno opremo za varjenje na učinkovit in zanesljiv način. Ustrezen varilni aparat za aluminij je bistvenega pomena za premagovanje izzivov, ki jih predstavlja uporaba tega edinstvenega materiala. Aparati s tehničnimi lastnostmi, kot so možnost varjenja AC TIG, pulzno varjenje, regulacija jakosti toka in regulacija ravnotežja AC, nudijo očitne prednosti v smislu kakovosti zvara, zmanjšanja toplotno prizadete cone, vsestranskosti, učinkovitosti in enostavne uporabe.

Varilni aparat za aluminij velikokrat omogoča varno uporabo tudi pri varjenju drugačnih materialov, zaradi česar predstavlja nadvse univerzalno napravo za delo v različnih delavnicah. Ta njegova prilagodljivost izboljša delovno uspešnost in poveča cenovno učinkovitost.

Varjenje aluminija zahteva izkušnje in veščine, toda zaradi posebnosti, ki jih ima varilni aparat za aluminij, se lahko varjenje poenostavi, zaradi česar bodo tudi manj vešči in izkušeni uporabniki dobili zadovoljive rezultate.

Specializirani varilni aparat za aluminij je namenjen za uporabo v industriji in domači delavnici ter zagotavlja uporabnikom izdelavo trajnih in natančnih aluminijastih spojev.

Zaradi sodobnih značilnosti aparata, se zmanjša potreba za čiščenje po varjenju in ponovno obdelavo. Na dolgi rok to pomeni zmanjšanje časa in stroškov.

Varilni aparat za aluminijVarilni aparat TIG ACDC vam ponujajo kvaliteto za najboljše rezultate

Varilni aparat TIG ACDC je dovršen pripomoček za varjenje z izmeničnim (AC) in enosmernim (DC) tokom, kar pomeni, da je univerzalen pripomoček za različne vrste varjenja. Ta kombinacija različnih tokov pomaga pri natančnem opravljanju različnih nalog. Uporaba izmeničnega ali enosmernega toka se izbere glede na material, ki se vari ter na postopek varjenja in na želene lastnosti spoja. Varilni aparat TIG ACDC je primeren zlasti za poklicne oziroma resnične navdušence, ki pri svojem delu pričakujejo natančen in zanesljiv nadzor nad procesom varjenja.

Med ključne tehnične lastnosti, ki jih ima spada možnost preklopa med načinoma izmeničnega in enosmernega toka. Način AC se uporablja zlasti za varjenje aluminija in drugih neželeznih kovin, saj omogoča dejansko čiščenje oksidne plasti na površini, s čimer je zagotovljen močan in čist zvar. Po drugi strani pa je način DC primeren za varjenje nerjavečega jekla, mehkega jekla in ostalih železnih kovin, saj omogoča stabilen nadzor nad oblokom in globok prodor.

Za napredni varilni aparat TIG ACDC so na voljo funkcije, kot je nastavljiva frekvenca impulzov, s katero se nadzoruje dovod toplote in zmanjšuje deformacije, kar je popolno pri uporabi pri tankih materialih. Dodatno imajo takšni aparati visokofrekvenčni zagon obloka ter zagon obloka z dvigom, kar jim omogoči precizen zagon obloka in ne onesnaži obdelovanca. Uporaba nožnega pedala ali ročnega upravljalnika gorilnika poveča možnost uravnavanja izhodnega toka, medtem pa se lahko posvečate varjenju.

Varilni aparat TIG ACDCRazlične oblike valov – kvadratni sinusni in trikotni

Ponujajo različne oblike valov, kot so kvadratni val, sinusni val in trikotni val, s čimer zagotavljajo dodatne prilagoditve za uporabo različnih materialov in varilnih tehnik. Pri nekaterih modelih so lahko nastavitve za določene materiale in vrste spoje vnaprej programirane, kar poenostavi nastavitve za tiste z malo izkušnjami.

Varilni aparat TIG ACDC predstavlja nujno potreben pripomoček za vse, ki od svojih projektov terjajo izjemen nadzor in visoko raven kakovosti varjenja. Zaradi dvojne zmogljivosti AC/DC je namenjen široki skupini različnih materialov, kar ga naredi uporabnega za profesionalce, ki se spopadajo z različnimi načini uporabe. Funkcije, kot so možnost nastavitve frekvence impulzov in različnih oblik valovanja, varilcem pomagajo pri doseganju natančnih izdelkov, medtem ko razpoložljivost vnaprej programiranih nastavitev poskrbi, da lahko tudi tisti, ki se z varjenjem TIG šele srečujejo, ustvarijo navdušujoče zvare. Investicija v le-tega pomeni naložbo v mojstrstvo in odličnost varjenja. Na voljo imajo tudi zaščitne dodatke, na primer zaščitne čelade in rokavice, ki varilca varujejo pred iskrami in močno svetlobo.

 

Varilni aparati MIG MAG so natančni in učinkoviti

Varilni aparati MIG MAG, ki jih poznamo tudi kot aparate za varjenje s plinskim oblokom (GMAW), predstavljajo vsestransko in pogosto uporabo na področju kovinske proizvodnje in gradbeništva. Za izdelavo kakovostnih zvarov, ti aparati uporabljajo električni oblok, ki nastaja med elektrodo in obdelovancem. MIG (Metal Inert Gas) in MAG (Metal Active Gas) sta različici tega postopka varjenja, med seboj pa se razlikujeta predvsem po vrsti uporabljenega plina.

V tehničnem pogledu so varilni aparati MIG MAG narejeni iz vira električne energije, ki ustvari želeni električni tok, podajalnika žice, ki podaja potrošno elektrodo (običajno v obliki tuljave žice), in varilne pištole, skozi katero se vodi žica in se sproži oblok. Zaščitni plin, inertni (argon) za MIG ali mešanica inertnih in aktivnih plinov (kot je ogljikov dioksid) za MAG, ščiti zvarni kanal pred onesnaženjem iz okolja, s čimer skrbi za čiste in trdne spoje.

Varilni aparati MIG MAG so uporabni za različne gospodarske panoge. Še posebej koristni so v avtomobilski industriji, gradbeništvu in kovinski industriji, ker so sposobni izdelati hitre, učinkovite in lepo oblikovane zvare. Prav zaradi natančnega nadzora varilnih lastnosti, so ti aparati zelo uporabni tako za tanko kot za debelo pločevino. Njihova prednost je tudi enostavna uporaba, zato so priljubljeni tako pri začetnikih kot pri profesionalcih.

Zaradi tehničnih značilnosti, možnosti prilagajanja, preprostega rokovanja in sposobnosti izdelave kakovostnih zvarov z različnimi materiali in različnimi debelinami, postanejo nujno potreben pripomoček pri uporabi v najrazličnejših panogah.

Varilni aparat MIG MAG