fbpx

Varilna oprema predstavlja izjemno pomemben del varilčevega vsakdana, saj ga zaščiti pred morebitnimi nevarnostmi. Varilna zaščitna oprema mora varilcu omogočati svobodo gibanja, hkrati pa ga zaščititi pred električnim udarom, hlapi in plini, sevanjem, iskrami, opilki ter opeklinami. Zaščitna oprema za varilce je izdelana iz zmogljivih in izpopolnjenih materialov, ki varilcu zagotavljajo optimalno zaščito ter varno delovno mesto. Med priporočljivo varilno opremo sodijo čistilec zraka, maske, rute, varilne odeje, varilske rokavice in zaščitna oblačila.

Najmočnejši prezračevalni sistem za zaščito dihal Optrel e3000X

V poklicu kot je varilec, je potrebna celovita varilna oprema, zato le maska in rokavice največkrat niso dovolj. Varjenje ustvarja nevarne pline, hlapove in prah, ki še povišajo stopnjo nevarnosti, če delo poteka v zaprtem prostoru. Morebitne poškodbe se zlahka preprečijo z uporabo osebnega prezračevalnega sistema oziroma čistilca zraka. Najmočnejši prezračevalni sistem za zaščito varilca na trgu je Optrel e3000X. Respiratorni sistem dopušča tri stopenjsko nastavitev pretoka zraka in sicer:

  • Stopnja 1: min. 170 l/min
  • Stopnja 2: min. 210 l/min
  • Stopnja 3: min. 240 l/min

Čistilec zraka e3000X varilcu nudi najvišjo stopnjo zaščite (TH3) pred aerosoli, prahom in dimom. Zrak za dihanje, ki je do 500-krat čistejši, se enakomerno porazdeli znotraj čelade, pri čemer ne draži oči. Večja učinkovitost, preprosta uporaba, zmogljivost, udobje in ergonomsko prileganje – to je tisto kar odlikuje e3000X čistilec zraka. Prah in drugi škodljivi delci so zahvaljujoč visoko učinkovitemu filtru za trde delce odstranjeni v 99,8 %. Ko je filter prenasičen, uporabnik prejme zvočni signal, inteligentna alarmna funkcija pa preklopi na naslednjo najnižjo stopnjo pretoka zraka. Samodejni nadzor pretoka zraka in samodejno umerjanje pretoka zraka poskrbita za doseganje čim večje količine zraka s čim manj energije.

Varilna oprema Optrel

Ognjevarna prezračevalna polmaska s sistemom Swiss Air PAPR

Varilna oprema z revolucionarnim sistemom TH3 PAPR uporabnika ščiti pred 99,8 % vseh škodljivih delcev, hlapov, dima in prahu. Čistilec zraka s pozitivnim pritiskom podpira dihanje ter preprečuje utrujenost. Prezračevalna polmaska je izdelana iz ognjevarnega materiala, odlikujejo pa jo 14 urna baterija in napredna centralna nadzorna plošča, ki upravlja:

  • Stanje filtra in baterije
  • Maksimalen pretok zraka
  • Samodejno višino in temperaturno kompenzacijo

Akumulatorski respirator Optrel Swiss Air TH3 PAPR nudi dihalnim potem in pljučem trajno zaščito, saj v celoti pokriva območje ust in nosu, pri čemer Y-cev vodi zrak neposredno v polovično masko. Samodejen nazor pretoka zraka omogoča svobodno dihanje, saj se nivoji nastavljajo neposredno na puhalu in jih mogoče brezstopenjsko upravljati preko nadzorne plošče na sprednji strani. Zaščita varilca je zagotovljena tudi z ergonomsko zasnovo varilne opreme, ki z zmanjšano težo ter naramnim pasom odpravi bolečine v hrbtu, in vratu. Brezstopenjsko nastavljiv naglavni trak se brez težav prilagodi vsem velikostim od XS do XL.

 

Visokozmogljiva varilna zaščitna oprema – čistilec zraka z  99,98-% učinkovito filtrsko enoto

Čistilec zraka TH3 PAPRZaščita varilca in predvsem njegovega zdravja je odvisna tudi od kakovosti zraka. Priporočljivo je, da varjenje poteka v velikih, zračnih prostorih, a zgodi se, da to žal ni vedno mogoče. V takšnih primerih za varnost pri delu poskrbi čistilec zraka. Prah in dim, ki nastajata, ko se kovina segreje nad vreliščem, vsebujeta ultra fine delce v Nano območju pod 0,1 µm. Varilna oprema, kot je čistilec zraka, prepreči, da bi se drobni delci zadrževali v zraku in med vdihavanjem polegli v pljuča uporabnika.

Akumulatorski respirator podjetja Optrel zagotavlja najučinkovitejšo zaščito za varilce ter preprečuje astmatična obolenja, alergijske reakcije ter poškodb dihalnih poti in pljuč. Z integrirano avtomatsko kontrolo pretoka zraka, kalibracijo,18 urami delovanja baterije ter inteligentno alarmno funkcijo na trgu predstavlja edinstven čistilec zraka. Prah, aerosoli, hlapi in dim se filtrirajo skozi zmogljivo filtrsko enoto najvišjega varnostnega razreda TH3, ki je učinkovita v 99,98 %. Vsestranska zaščita varilca je neodvisna od čelade in nudi 3 stopnje pretoka zraka. Prva stopnja nudi možnost pretoka zraka 170 l/min, druga 210 l/min in tretja 240 l/min. Inovativen sistem s pomočjo pozitivnega pritiska (nadtlaka) podpira dihanje ter preprečuje utrujenost tudi po daljšem nošenju.