fbpx

Odsesovalna naprava znamke Kemper

Mimo so časi, ko je bila odsesovalna naprava med varjenjem nekaj nedosegljivega. V modernih delavnicah in ob zavedanju sodobnih standardov varnosti pri delu vam podjetje Varikon ponuja samo najboljše odsesovalne naprave za vaše delo. Smo podjetje z družinsko tradicijo, ki se že skoraj tri desetletja ukvarjamo z varjenjem in ponujamo samo najbolj priznane znamke. V naši ponudbi odsesovalnih naprev in sistemov najdete svetovno priznano znamko Kemper, ki se odlikuje po raznolikosti in izjemno kakovosti. Vse odsesovalne naprave Kemper, pa naj bodo sistemi kompleksni, razširjeni ali bolj enostavni, vam zagotavljajo čist zrak in zdravje pri delu.

Odsesovalni sistemi zagotavljajo varnost vaših delovnih procesov

Vsi odsesovalni sistemi iz naše ponudbe so prilagojeni najnovejšim zahtevam in standardom varilne industrije. Zmanjšanje emisij pri varjenju je nekaj, kar zanima vse proizvajalce kovin. Če je delovni proces bolj zdrav in se podjetje odloči investirati v kakovostne odsesovalne sisteme, je večja verjetnost tudi, da bodo zaposleni zdravi in zadovoljni. Današnja varilna tehnologija že zelo dobro odpravlja hlape, ki nastajajo med varjenjem in lahko pomenijo tveganje za zdravje. Že od nekdaj so si varilci pomagali s prezračevanjem. To je sicer enostavna, a ne vedno zanesljiva metoda in ni primerna za zaprte prostore ter bolj kompleksne delovne verige. Prezračevanje sicer dovaja svež zrak na območje in zanj je dovolj odpiranje oken in vrat ali mehanska sredstva, kot so stenski in strešni ventilatorji. Vendar pa je s tehnologijo, ki je vse bolj napredna, sedaj mogoče zaščititi varilce in proces varjenja že veliko bolje. Odsesovalne naprave Kemper so prilagojene različnim dimenzijam in jakostim ter so lahko tudi prenosnega tipa.

V naši ponudbi najkakovostnejši Kemper odsesovalni sistemi

Ne le, da so Kemper odsesovalni sistemi med najbolj tehnološko dovršenimi, ampak so tudi nujni za varovanje zdravja. Varilci so namreč nenehno izpostavljeni varilnim dimom, ki predstavljajo veliko tveganje za zdravstvene težave. Te težave nato vplivajo na produktivnost v vašem podjetju. Najpogostejši simptomi, povezani z varjenjem, so utrujenost, težave z dihanjem, težko dihanje in dihalne bolezni. Lahko pride tudi do zastrupitve z oksidi svinca in kadmija, do povišane telesne temperature pri varjenju pocinkanih materialov in celo poškodb osrednjega živčnega sistema.  Dodatna tveganja za zdravje so povezana z materiali, ki se uporabljajo za polnjenje zvarov. Malokdo ve, da skoraj polovica škodljivih snovi v varjenju izvira iz polnilne kovine. Zato je res nujno, da uporabite dobro odsesovalno napravo in ta tveganja karseda zmanjšate. To vam bo ne le zmanjšalo škodljive vplive na zdravje, ampak povečalo tudi zadovoljstvo na delovnem mestu. Delavci, ki so učinkovito zaščiteni pred vdihavanjem nevarnih delcev, ne kažejo toliko utrujenosti ali zasoplosti, v nasprotju z delavci, ki so nenehno izpostavljeni varilnim dimom. Dolgoročno bodo tisti, ki delajo v proizvodnem okolju z čistim zrakom, tudi manj nagnjeni k boleznim dihal ali zastrupitvam ter drugim boleznim, ki bi jih lahko prizadele v bolj izpostavljenih delovnih okoljih. Dolgoročno se vam torej obrestuje, če za svoj delovni proces vlagate v čist zrak.

Odsesovalni sistemOdsesovalna naprava

Naj vam odsesovalni sistemi za varjenje ne bodo nepotreben strošek

Upamo, da smo vas prepričali v nujnost naložbe v kakovostne odsesovalne sisteme za varjenje. Poleg tega je dobro, da se dihala zaščiti tudi dodatno. Zrak je le en vidik varnega dela med tako zahtevnim procesom obdelave kovin. Priporočamo, da se uporablja tudi varilna maska s samodejnim filtriranjem, ki  je lahko še dodatno opremljena s pritrjeno ventilacijsko enoto. Poleg maske pa bo odsesovalna naprava okrepila kakovost zraka. Ta vrsta filtracije zagotavlja, da se zrak, ki ga dobite iz filtracijskega sistema, lahko vrača v delovno območje brez prisotnosti prahu in saj, ki nastajajo med varjenjem.

Tudi za manjša podjetja poskrbimo s prenosnimi odsesovalni sistemi

Če ste pogosto na terenu in delate na različnih deloviščih, so za vas pripravni prenosni odsesovalni sistemi. Kemper proizvaja tudi te in nekaj modelov najdete na naših spletnih straneh. Tako boste lahko nadaljevali z varjenjem velikih obdelovancev na več mestih. Varilci bodo izjemno cenili prilagodljivost in premičnost tovrstnih naprav. Varnost delavcev se lahko zagotovi na terenu ali v dvorani, saj so tovrstni sistemi uporabni v vseh razmerah. Kadrovniki po vsem svetu vedo, da so zdravi delavci ne le bolj zadovoljni, ampak tudi bolj prisotni na delu. Manj je odsotnosti zaradi bolezni in manj je prehajanja med delodajalci. Vlaganje v varnost in zdravje pri delu je dolgoročno. To smo razumeli tudi pri Varikonu. Verjamemo v delavce, ki svojim delodajalcem lahko zaupajo svoje zdravje. Zagotavljamo vam, da bomo zanj poskrbeli mi, saj z našimi odsesovalnimi napravami in zaščitno opremo pri varjenju naredimo resnično vse, kar je mogoče za varnost in zdravje pri delu. Pripravili vam bomo ponudbo, prilagojeno vašim razmeram in zmožnostim. Oglasite se nam na spletni strani, po telefonu ali elektronski pošti. Pričakujemo vas tudi osebno, v naši delavnici, kjer lahko vse izdelke iz naše ponudbe tudi preizkusite in v živo spoznate njihovo delovanje.