fbpx

Aparat za varjenje za domače mojstre in profesionalce

Aparat za varjenje je nepogrešljiv v različnih industrijskih panogah, z malce osnovnih veščin pa je seveda v veliko pomoč in korist tudi vsem domačim mojstrom. Kljub prepričanju, da gre za sodoben izum, sega zgodovina prvih poskusov spajanja različnih kovin že v renesančno obdobje. Z razvojem obrtnikov v srednjem veku so se izkazale potrebe po oblikovanju in spajanju različnih kovin. Zlatarji so že v tistih časih podrobno poznali postopek spajkanja zlitin bakra in srebra.

Okoli leta 1800 pa je prišlo z uporabo acetilena do pravega razmaha varilne industrije. Z vse večjimi potrebami in razvojem kovinske industrije, so se razvijali tudi različni postopki varjenja, izpopolnjevala se je zaščitna oprema, materiali in tehnike spajanja kovin pa so se modernizirali. Z izumom kovinskih elektrod okoli leta 1900 je nastal tudi prvi aparat za varjenje, ki je nekakšen predhodnik sodobnim, kakršni so v uporabi še danes.

V 20. stoletju je z globalnim razvojem panog kovinarske, avtomobilske, gradbene industrije, ladjedelništva, pa tudi letalske in vesoljske tehnologije postalo spajanje najrazličnejših kovin, razvojno gonilo, ki je botrovalo inovativnim tehnikam varjenja in težnji k čimbolj popolnim zvarom.

MIG MAG varjenjeMIG MAG varilni aparat – pulzni ali sinergijski

MIG MAG varilni aparat deluje na principu ustvarjanja električnega obloka med varilno žico in varjencem. Pulzno varjenje se uporablja večinoma za spajanje aluminijastih, nikljevih in bakrenih materialov ter legiranega jekla. Zaradi dodajanja materiala v enakomernih pulzih, je ta tehnika primerna za estetsko dodelane spoje, kjer je poleg trdnosti spajanja zelo pomemben tudi zunanji videz končnega izdelka.

Za razliko od pulznega se sinergijski aparati ponašajo z zelo dodelanim avtomatskim upravljanjem, kjer se po vnosu zahtevanih tehničnih podatkov o varjencu, vrsti žice in plina avtomatizira postopek do potankosti. Takšen sistem zagotavlja optimalni izkoristek, skrajšan čas dela in enostavno rokovanje. Kakovostni sinergijski aparati imajo tudi integriran hladilni sistem in ločeno podajalno omarico.

Preko gorilnika se pri spajanju dozira tudi zaščitni plin, ki pa se razlikuje ravno, ko gre za MIG MAG varilni aparat. Inertni plin, ki kemijsko ne reagira s kovino, ki jo varimo, se uporablja pri MIG varjenju. Pri tehniki MAG varjenja pa sodeluje aktivni plin, na primer kisik ali ogljikov dioksid, ta pa kemijsko reagira v stiku z varjencem.

MIG MAG varjenjeAparat za varjenje omogoča lažje in hitrejše delo

Aparat za varjenje se je skozi zgodovino razvoja spremenil od preprostih spajkalnikov do zmogljivih strojev, ki se ponašajo s sodobno računalniško opremo, zmogljivimi materiali in avtomatiziranimi postopki. V 21. stoletju se uvaja laserska tehnologija, pogosto tudi v kombinaciji z drugimi tehnikami. Sodobni materiali, razvoj zahtevne opreme in tehnološki napredek človeštva zahteva zmogljive varilne aparate, ki omogočajo zanesljive, trdne in precizne spoje. Postopki varjenja se izvajajo kontrolirano, s pomočjo pripravljenih programov, človeško delovno silo pa v mnogih industrijskih panogah uspešno nadomeščajo roboti.

Vendar ne gre vedno za masovno serijsko proizvodnjo, kjer je takšen posodobljen delovni proces več kot dobrodošel. Mnogo ljudi še vedno ceni unikatno obrtniško delo, nekateri pa se želite doma tudi sami lotiti projektov, pri katerih potrebujete kvaliteten aparat za varjenje. Med naprave, s katerimi lahko z malce učenja in vloženega začetniškega truda, tudi domači mojstri sami izdelate ograjo, postavite ogrodje za gugalnico ali odpravite kakšno težavo, zagotovo sodi MIG MAG varilni aparat iz naše ponudbe.

Varjenje je lahko bolj enostavno, kot si predstavljate, če imate vsaj malce veselja in žilice do spajanja kovin. Kljub temu je potrebno upoštevati nekaj varnostnih pravil ter se dobro zaščiti pred morebitnimi opeklinami ali drugimi poškodbami. Ne skrbite, naši strokovni sodelavci vam bodo razložili osnove dela z različnimi materiali in se z vami pogovorili o ustrezni opremi, ki jo potrebujete pri svojem delu. V prodajalni si jo boste lahko ogledali in se prepričali o kakovosti in ugodnih cenah naših produktov.

Mig mag varilni aparatPo kakovosten aparat za varjenje v podjetje Varikon

V podjetju Varikon imamo pestro ponudbo varilne in zaščitne opreme, gorilnikov ter ostalega materiala za vse domače »naredi si sam« mojstre kot tudi za profesionalce. Zmogljivi MIG MAG varilni aparati preverjenih proizvajalcev vam zagotavljajo varno in zanesljivo delo in zadovoljstvo pri izdelavi končnega produkta. Nudimo vam nove ali obnovljene rabljene aparate. Če ste že lastnik kakšnega, ga lahko pri nas menjate za novejši oziroma zmogljivejši model ali pa vam naredimo manjšo predelavo. Pri izbiri prave opreme vam nudimo strokovno svetovanje in vas naučimo nekaj osnov varjenja.

Vaš aparat za varjenje lahko kadarkoli pripeljete na servisiranje, saj smo zanesljiv pooblaščen serviser varilnih in rezalnih naprav. Našim strankam, ki nam zaupajo že skoraj 30 let, nudimo celovito podporo, od svetovanja pred nakupom, izbire optimalnega aparata in dodatne opreme ter strokovno pomoč pri morebitnih vprašanjih.

Obiščite našo spletno stran in pustite svoj kontakt ali pa nas pokličite po telefonu. V najkrajšem možnem času vas bomo poklicali in se dogovorili za termin, v katerem vam bomo povsem na razpolago. V posebni akcijski ponudbi vas čaka zanesljiv MIG MAG varilni aparat, zaščitne maske, gorilniki, elektrode, reducirni ventili in ostala tehnika. Prisrčno vabljeni.

Aparat za varjenje